UNA MICA D'HISTòRIA

La Jove Orquestra de Cerdanyola, avui una entitat independent, va néixer l'any 2009 de la mà de Pedro Pardo, fundador i director, arrel de les inquietuds d'alguns dels estudiants de l'escola municipal de música de Cerdanyola. La majoria d'orquestres que trobem avui dia són o bé professionals, o bé semiprofessionals. La JOC es va iniciar amb la intenció de donar lloc a tots aquells músics que, sense arribar al grau de professionalitat que es requereix en les altres orquestres, vulguin participar i formar part d'un conjunt orquestral de corda en un tipus de sector que, per altra banda, sí que està representat en diferents formacions com són les cobles i les corals.

 

El que l'Associació Jove Orquestra de Cerdanyola ofereix és una orquestra a l'estil de les "Jugendorchester" del Centre d'Europa, capaces d’oferir música de qualitat amb la força i la vitalitat de músics joves. Gràcies a la llarga experiència musical del Vallès, l’orquestra és capaç de satisfer les demandes culturals i, a la vegada, donar cabuda a aquells joves músics que volen experimentar i gaudir de la música en grup, amb tot tipus de repertori i de públic.

 

La JOC ha estat dirigida fins el 2014 per Pedro Pardo i les concertinos Sasha Ivanovski, Laia Besalduch i Laia Pujolassos. Posteriorment ha estat portada per una comissió formada per Mariona Casanovas, com a concertino, Laia Capdevila i Pilar Rueda, com a cap de viola i cap de cellos, respectivament. Puntualment ha comptat amb directors convidats com Albert Gumí, Walter Petersen, Oriol Saña, entre d'altres. 

Des de la temporada 2016/2017, la JOC està en mans del Borja Mascaró, un director carregat de noves idees i amb moltes ganes de fer créixer el projecte.

Durant aquests anys s'han fet programes molt diversos. Des de simfonies clàssiques fins a temes de Jazz i Blues. Cada producció té quelcom especial, un enfoc que la diferencia de les altres. Tocar al Sincrotró de l'ALBA de Cerdanyola, a la nau ja enderrocada AISCONDEL, fer un programa de músiques populars d'arreu del món, concerts pedagògics o participar en un festival de blues en són alguns exemples.