• Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

JOC - C/Sant Enric, 31, 08290

Cerdanyola del Vallès, Barcelona

UNA MICA D'HISTòRIA

La Jove Orquestra de Cerdanyola, avui una entitat independent, va néixer l'any 2009 de la mà de Pedro Pardo, fundador i director, arrel de les inquietuds d'alguns dels estudiants de l'escola municipal de música de Cerdanyola. La majoria d'orquestres que trobem avui dia són o bé professionals, o bé semiprofessionals. La JOC es va iniciar amb la intenció de donar lloc a tots aquells músics que, sense arribar al grau de professionalitat que es requereix en les altres orquestres, vulguin participar i formar part d'un conjunt orquestral de corda en un tipus de sector que, per altra banda, sí que està representat en diferents formacions com són les cobles i les corals.

 

El que l'Associació Jove Orquestra de Cerdanyola ofereix és una orquestra a l'estil de les "Jugendorchester" del Centre d'Europa, capaces d’oferir música de qualitat amb la força i la vitalitat de músics joves. Gràcies a la llarga experiència musical del Vallès, l’orquestra és capaç de satisfer les demandes culturals i, a la vegada, donar cabuda a aquells joves músics que volen experimentar i gaudir de la música en grup, amb tot tipus de repertori i de públic.

 

La JOC ha estat dirigida fins el 2014 per Pedro Pardo i les concertinos Sasha Ivanovski, Laia Besalduch i Laia Pujolassos. Posteriorment ha estat portada per una comissió formada per Mariona Casanovas, com a concertino, Laia Capdevila i Pilar Rueda, com a cap de viola i cap de cellos, respectivament. Puntualment ha comptat amb directors convidats com Albert Gumí, Walter Petersen, Oriol Saña, entre d'altres. 

Des de la temporada 2016/2017, la JOC està en mans del Borja Mascaró, un director carregat de noves idees i amb moltes ganes de fer créixer el projecte.

Durant aquests anys s'han fet programes molt diversos. Des de simfonies clàssiques fins a temes de Jazz i Blues. Cada producció té quelcom especial, un enfoc que la diferencia de les altres. Tocar al Sincrotró de l'ALBA de Cerdanyola, a la nau ja enderrocada AISCONDEL, fer un programa de músiques populars d'arreu del món, concerts pedagògics o participar en un festival de blues en són alguns exemples. 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now